Schilfers hoe krijg je die weg?

Zeker bij temperatuur overgangen zoals van winter naar de lente dan zien we nog al is dat we schilfers krijgen in de vacht, manen en / of staart met als gevolg, enorm jeukt, dan gaan ze schuren en dan wordt of gaat het van kwaad tot erger en zelfs dit schuren tot aan bloedens toe.

Het paard kan last hebben van een droge schilferende huid, deze gaat dan schilferen op de droge plekken en dit kan gaan jeuken. Het wassen van je paard met bijvoorbeeld de oer hollandse TEER shampoo en succes is gegarandeerd. Weg schilfers en wat nog belangrijker is weg jeuk want realiseer je ook dat jeuk is erger dan pijn.

Allergische reactie

Het kan ook een allergische reactie zijn op iets in de omgeving van het paard, bijvoorbeeld een bestanddeel van het voer, het stalstrooisel of een specifiek grasje in het hooi. Je kan proberen uit te vinden waar de huidallergie vandaan komt door allerlei elementen/grondstof een aantal dagen bij hem weg halen; een allergische reactie trekt over het algemeen binnen drie dagen weg nadat de oorzaak is weggenomen.

Droge huid of een huidaandoening

Het paard kan last hebben van een droge schilferende huid, deze gaat dan schilferen op de droge plekken en dit kan gaan jeuken. Het wassen van je paard met bijvoorbeeld TEER shampoo kan helpen deze kriebel te voorkomen.

Ook de Paarden Olie is ook een oplossing tegen een droge huid maar wees zuinig in het gebruik want de de olie is heel rijk. Dan is er ook nog de Paarden Crème het verschil is dat de Paarden Crème zich haal makkelijk laat verdelen en wanneer er ontstoken huid aanwezig is en / og bloed je dan altijd beter de Paarden Olie kan nemen omdat de Paarden Olie zuiverder van samenstelling wat resulteert in snellere reactietijd. Simpel gezegd je ziet sneller resultaat.

Schimmel of luizen

Parasieten als schimmel, luizen of schurft kunnen jammer genoeg ook de oorzaak van de jeuk zijn. Je ziet in het geval van schimmel dan kale schilferige, vaak ronde plekjes, de jeuk valt in de meeste gevallen nog mee. Schurft begint ook met kale korsterige plekjes die al snel veranderen in vieze wondjes.

Het paard heeft dan vreselijke jeuk. Als de jeuk wordt veroorzaakt door luizen, dan zie je kleine witte balletjes, vastgeplakt aan de haren. Onze Poeder zorgt voor een geurscherm waar luizen een hekel aan hebben; ook het voeren van knoflook kan helpen in de strijd tegen luizen.

De Anti Ongedierte Sprays of Crème is zoals de naam voorspelt ook een oplossing tegen de ongedierte. Vind je dat een teveel gedoe dan wassen met de Anti Ongedierte Shampoo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven