Weg dazen hoe doe je dat natuurlijk?

Bij paarden, wanneer het buiten zeer warm is en de paarden zweten, dan dient de anti ongedierte spray meerdere keren per dag worden aangebracht. Lekker wassen is met de anti ongedierte shampoo ook ideaal. Bij bange paarden voor een spray is er de anti ongedierte crème. Het typische spray geluid is dan niet aanwezig en sommige paarde/pony’s zijn doodsbang voor dit geluid.

✓ Geen vergif
✓ Geen oogirritatie
✓ Geen huidirritatie
✓ Geen siliconen

Natuurlijke anti ongedierte / anti teken shampoo voor paarden

Een natuurlijk anti insecten middel belast uw gezondheid en de gezondheid van uw viervoeter minder en paarden en is beter voor het milieu. Vooral middelen tegen teken muggen, dazen en vliegen met een mengsel van meerdere etherische oliën werken goed tegen muggen omdat de insecten zich hier moeilijker aan aanpassen.

De werking

Het werend middel PMD zit erin verwerkt. PMD komt natuurlijk voor in citroen eucalyptusolie. Het is een stof die mild is voor de huid/vacht. Beschermt tegen de meest voorkomende muggensoorten in Noordwest Europa. Het middel geeft geen bescherming tegen meer agressieve tropische varianten.

Dazen bij paarden

Wat zijn dazen, en waarom zijn bijten ze paard en ruiter?
Dazen worden ook wel paardenvliegen, steekvliegen, bremzen, blindazen of blinde dazen genoemd. Dazen of paardenvliegen behoren tot de familie van de bloedzuigende tweevleugelige insecten. Er zijn verschillende soorten dazen maar de meest gekende is de regendaas. 

Waarom steken dazen en hoe gaan ze te werk?
De mannetjesdaas eet nectar maar de vrouwtjes hebben bloed nodig om de eitjes te laten rijpen. Hierdoor komt het dat bij warm, zwoel en windstil weer de vrouwtjes dazen paarden, koeien en mensen gaan bijten en bloed gaan zuigen. De vrouwelijke dazen zoeken hun paard of ruiter aan de hand van uitgeademd koolstofdioxide, beweging, warmte en geuren zoals zweet. Dazen zouden een voorkeur hebben voor donkere kleuren. 

De dazenbeet is duidelijk voelbaar omdat hun snuit bestaat uit een aantal mesjes waarmee ze de huid opensnijden. Door deze mesjes is het zelfs mogelijk om door dunne kleding te bijten. Om tijd te hebben om het vrij gekomen bloed op te zuigen, zodat het bloed niet direct kan stollen, vermengen ze het met speeksel. Het is vooral dit laatste dat het opzwellen van de huid en de jeuk veroorzaakt.
Vooral dieren en mensen die allergisch zijn aan insectenbeten kunnen nogal wat hinder ondervinden van een dazenbeet.

Tips om dazen te bestrijden voor paard en  ruiter.
De ruiter kan net zo als voor het paard te gebruiken de sprays gebruiken. Smeer je in vooraleer je op stap gaat. Draag een shirt met lange mouwen, liefst van een niet te dunne stof en van een felle, lichte kleur (een fluo verkeersvestje kan hiervoor in aanmerking komen). Voor het paard is er de zeer effectieve anti ongedierte spray hier verkrijgbaar in de webshop en op de markt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven